Nyomozás indult a tűzoltók zaklatási ügyében

Vágólapra másolva!
Kényszerítés és szeméremsértés miatt indított nyomozást a BRFK a tűzoltóknál kipattant zaklatási ügyben. Az egy hetekkel ezelőtti buszos túra alatt történtek miatt kedden tett feljelentést a fővárosi tűzoltóparancsnok, aki leváltott egy főosztályvezetőt, és felfüggesztett három tűzoltót is.
Vágólapra másolva!

Nyomozást rendelt el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a fővárosi tűzoltóságnál történt szexuális zaklatás ügyében. Bende Péter vezérőrnagy, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság vezetője hétfőn tett feljelentést ismeretlen tettes ellen kényszerítés gyanújával, miután tudomására jutott, hogy szolgálaton kívüli tűzoltók szexuálisan zaklatták társukat.

A BRFK közölte, a tűzoltóparancsok által kedden átadott adatokat, információkat, írásos jelentéseket tanulmányozták, majd kényszerítés és szeméremsértés bűncselekmény alapos gyanúja miatt nyomozást rendeltek el.

A múlt héten kipattant botrány miatt három tűzoltó ellen méltatlansági eljárást indítottak, szolgálati viszonyukat felfüggesztették, egy főosztályvezetőt pedig leváltottak.

Arról, hogy pontosan mit is csináltak társukkal az ügyben érintett tűzoltók, csak bizonytalan információk vannak, itt elolvashatja, mit mondott erről egy névtelenséget kérő tűzoltó, aki látta az eseményeket. Korábbi cikkünkben a botrány néhány további következményéről tájékozódhat.