Újabb Koszi-klán tag került vissza az előzetesbe

Vágólapra másolva!
A Koszi-klán egy újabb tagját szállították vissza a börtönbe, előzetes letartóztatásba pénteken, miután megszegte a házi őrizet szabályait. A csoport egy másik tagja februárban ugyanígy járt: a rendőrök ellenőrizni akarták a házi őrizetét, de ő nem volt otthon.
Vágólapra másolva!

Újabb, a házi őrizet szabályait megszegő Koszi-klán tagot helyezett újra előzetes letartóztatásba a bíróság pénteken. A férfi ellen gyilkosság miatt folyt eljárás, de annyira elhúzódott az eljárás, hogy lejárt az a három év, amit jogerős ítélet nélkül előzetesben tölthet.

A klán egyik vezetőjeként is ismert férfi ezután került házi őrizetbe, de megszegte a szabályokat: Szigetszentmiklóson kellett volna lennie, a lakásában, de a rendőrök az egyik ellenőrzéskor nem találták otthon. A bíróság ezért pénteken elrendelte a férfi újbóli előzetes letartóztatását. A klán-tag előkerült, pénteken be is szállították egy fővárosi börtönbe.

A klán tagjai közül nem ő az első: februárban már egy másik társa is visszakerült rácsok mögé, mert nem volt otthon, amikor a házi őrizetét ellenőrizték.

A Koszi-klán büntetőpere 2008. április 1-jén indult. A Pest Megyei Főügyészség a diósdi kettős gyilkosság, a budapesti Egér úton és a Szerémi úton pénzszállító autók ellen végrehajtott fegyveres támadások, két bankrablás, a százhalombattai olajlopások ügyében, illetve más bűncselekmények miatt összesen harmincnyolc ember ellen emelt vádat, még 2007 szeptemberében. A klán egyik tagját, K. Ferencet már februárban újra előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, amiért megszegte a házi őrizet szabályait.