Egymilliót kapott munkájáért az MSZP-s hivataltól Morvai Krisztina

Vágólapra másolva!
A Medgyessy-kormány egyik hivatalának adott tanácsokat 2003-ban Morvai Krisztina, a Jobbik államfőjelötje, amiért majdnem egymillió forintot kapott. Morvai rendszeresen támadja a szocialista kormányok tevékenységét.
Vágólapra másolva!

Szakértői tevékenységéért bruttó 960 ezer forintot kapott 2003-ban az akkor még létező Esélyegyenlőségi Kormányhivataltól Morvai Krisztina, aki ma a Jobbik európai parlamenti képviselője, illetve államfőjelöltje - derül ki egy írásbeli válaszból, amelyet Lévai Katalin, a Medgyessy-kormány esélyegyenlőségi tárca nélküli minisztere adott Domokos László fideszes képviselő kérésére. A levelet hétfőn tette közzé a Mandíner című blog.

A levélben a miniszter arról tájékoztatja a képviselőt, hogy 2003-ban milyen külső szakértőkkel állt kapcsolatban a kormányhivatal. A felsorolásban szerepel Morvai is, aki "krízispontok kialakításához nyújtott szakértői tevékenység" címén kapott 960 ezer forintot. A miniszteri válasz ma is elérhető az Országgyűlés honlapján. Abban a Lévai azt írja, a kríziskezelő központok megvalósításán egy Előkészítő Operatív Bizottság három tagja dolgozott. A listában összesen hat név szerepel ezen a jogcímen, közülük ketten is többet kaptak, mint Morvai. A miniszter szerint a szerződések időtartama minden esetben több hónap volt.

Morvai egyébként 2006-ig a magyar kormány delegáltja volt a nők hátrányos megkülönböztetése ellen küzdő ENSZ-szervezetben. Amikor nem hosszabbították meg mandátumát, levelet írt az ENSZ tagországok misszióvezetőinek, amelyben utódját "jól ismert cionista aktivistának" minősítette. A Jobbik EP-képviselőjeként és államfőjelöltjeként már rendszeresen beszél a jelenlegi politikai elit bűneiről, az úgynevezett politikusbűnözésről, illetve arról, hogy meg kell szüntetni az ennek fedezésére szolgáló mentelmi jogot.

Az [origo] keresi Morvai Krisztinát is, de telefonja egyelőre ki van kapcsolva.