Kiszivattyúzták a várost elöntő vizet Szentendréről

Vágólapra másolva!
Csütörtök reggelre kiszivattyúzták a vizet Szentendre elöntött utcáiról a tűzoltók, és újabb károkról sem érkezett bejelentés éjfél óta. Szentendre felett szerda éjjel nagy vihar vonult át, a várost elárasztotta az esővíz, több utcát le kellett zárni, a víz pincékbe is betört.
Vágólapra másolva!

Megszűntek azok a problémák, amelyeket a szerda esti vihar okozott Szentendrén - mondta az [origo]-nak a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese csütörtökön. A város felett szerda este erős vihar vonult át, emiatt több utcát is le kellett zárni. Tíz utcából a tűzoltóknak kellett kiszivattyúzniuk a vizet, az esővíz több pincébe is betört.

Szerda éjfélig 21-22 riasztást kaptak a tűzoltók a városból, az ügyeletes szerint ezek közül hét helyen már felszámolták a problémát. A viharban nem sérült meg senki, jelentős anyagi kár sem keletkezett - mondta el az ügyeletes, hozzátéve, hogy éjfél óta nem érkezett a városból újabb riasztás. A város tűzoltóit vízzel elárasztott pincékhez, épületekhez riasztották, illetve segíteniük kellett egy nőnek is, aki félméteres vízben akadt el az autójával. Csörlővel húzták ki az autót a vízból - mondta a katasztrófavédelem szóvivője.

Benke Donát, a szentendrei tűzoltóság szóvivője azt mondta, nem tud arról, hogy lenne még az esőzés miatt lezárt utca Szentendrén.