Csütörtökön javult a helyzet a dunántúli és az észak-magyarországi vasútvonalakon, de még vannak olyan szakaszok, ahol az árvíz miatt sebességkorlátozás van érvényben, illetve vonatpótló autóbusz szállítja az utasokat - közölte a MÁV.

Fokozatosan javul a helyzet a dunántúli és az észak-magyarországi vasútvonalakon, de még vannak olyan vonalszakaszok, amelyeken az árvíz miatt sebességkorlátozás van érvényben vagy vonatpótló autóbusz szállítja az utasokat - közölte csütörtökön a MÁV. A korábbi napokban az esőzések okoztak problémákat a vasúti közlekedésben.

A MÁV közleménye szerint a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon Nagyszentjános és Győrszentiván között a Bakony-ér áradása miatt csökkentették a vonatok sebességét, emiatt a szerelvények átlagosan 5-10 percet késnek.

A Dombóvár-Bátaszék vonalon Dombóvár és Mágocs-Alsómocsolád között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A buszközlekedés miatt 10-15 perces késések várhatók.

A Budapest-Pécs vasútvonalon Sásd és Dombóvár, valamint Döbrököz és Dombóvár között a vonatok lassabban, 10-15 perces késéssel közlekednek.

Az M1-es autópálya lezárása miatt a MÁV-START a Budapest-Győr-Budapest szakaszon a nem pótdíjas járatain elfogadja a Kisalföld Volán és a Volánbusz által kiállított bérleteket. A pótdíj megváltásával az utasok az InterCity vonatokat is igénybe vehetik.

Észak-Magyarországon a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon Nyékládháza és Miskolc-Tiszai pályaudvar között az egyik vágányon szünetel a forgalom, a másikon csökkentett sebességgel tudnak csak közlekedni a járatok. A Tiszai pályaudvar és Felsőzsolca állomás között a Sajó-hídon sebességkorlátozást kellett bevezetni, ezért a vonatok 5-10 perces késéssel közlekednek.

A Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon Olaszliszka-Tolcsva és Sátoraljaújhely között vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat. Hasonlóan autóbuszok közlekednek a Vámosgyörk-Újszász-Szolnok vonalon Jászapáti és Vámosgyörk állomás között, ezért itt is késésekre kell számítani.

A MÁV közölte azt is, hogy a Vác-Balassagyarmat vonalon az Ipoly áradása miatt a vasúti közlekedés Drégelypalánk és Balassagyarmat között szünetel. Az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják; ezen a vonalon 5-10 perces késések várhatók.