Felborult kamion miatt zárták le a 47-es főutat

Vágólapra másolva!
Egy szerda reggel felborul, üzemanyagot szállító kamion műszaki mentése miatt déltől lezárták a 47-es főutat Algyőnél. A forgalmat a rendőrök a településen keresztül terelik el. A mentés során előbb átfejtik az üzemagyagot egy másik tartájkocsiba, csak ez után állíthatják a kerekeire a teherautót.
Vágólapra másolva!

Lezárták szerda déltől a 47-es főutat a reggeli tartálykocsi baleset műszaki mentése idejére. A rendőrök az Algyő harában lévő két körforgalomnál terelik a forgalmat úgy, hogy az egyiknél beengedik az autókat Algyő területére, a másiknál pedig visszavezetik a 47-es főútra - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A 27 tonna üzemanyagot szállító kamion szerdán reggel csúszott le az útról és borult az oldalára a 47-es főúton Algyő határában. Az úton lévő nyomvályú dobta meg a teherautót, ezért a sofőr lehajtott a felázott padkára és nem bírta visszakormányozni az kamiont. Megsüllyedt a felázott padkán az autó kereke és az út melletti vízelvezető árokba, oldalára borult a teherautó.

A műszaki mentés úgy zajlik, hogy a katasztrófavédelmi szakemberek a teherautóban lévő üzemanyagot átfejtik egy másik kamionba, majd pedig daruval felállítják az oldalára borult járművet.