Nem indul újra az MSZP-vel elégedetlen XVIII. kerületi polgármester

Vágólapra másolva!
Az őszi önkormányzati választásokon nem indul újra Mester László, a XVIII. kerület MSZP-s polgármestere - írja a Népszabadság. A lap szerint a Mester azzal indokolta a döntését, hogy az MSZP nem vonta le a választási kudarc tanulságait.
Vágólapra másolva!

Nem indul újra tisztségéért az őszi önkormányzati választáson Mester László, a XVIII. kerület szocialista polgármestere - írja a Népszabadság. A lap szerint a döntést maga a polgármester jelentette be a párt helyi elnökségi ülésén kedden este.

Mester 1994 óta megszakítás nélkül volt a kerület polgármestere, több ciklusban pedig a körzet parlamenti képviselője is volt. A Népszabadság szerint Mester László döntésében meghatározó szerepet játszott, hogy az MSZP nem vonta le a választási kudarc tanulságait, és nem hozta meg a szükséges személyi döntéseket.

A helyi elnökséghez írt levelében Mester a napilap szerint azt írta, hogy nem az MSZP értékrendjével van problémája, hanem a pártot képviselő vagy megjelenítő egyes emberekkel. Azokkal, akik közül néhányat - többek között - a rá leadott szavazatok juttattak a parlamentbe, és akik másokkal együtt felelősek azért, hogy a pártnak ilyen a megítéle - írta a politikus.