Adócsalás miatt vádat emeltek Stadler József ellen

Vágólapra másolva!
Visszaesőként elkövetett adócsalással vádolta meg az ügyészség Stadler József vállalkozót, aki korábban négy és fél évig volt fegyházban adócsalás miatt. Stadler öt és fél éve szabadult feltételesen.
Vágólapra másolva!

Különös visszaesőként, folytatólagosan elkövetett adócsalás miatt vádat emelt kedden a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség Stadler József ellen - közölte Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes vezetője. A vádirat szerint a korábban csalás miatt börtönbe került Stadler a szabadulása után nyitott ruházati áruházába az áruk jelentős részét számla nélkül szerezte be, illetve nagy értékű - 151 millió forintról kiállított - fiktív számlákat fogadott be a vállalkozása, hogy így bújjon ki az áfafizetés alól.

A juhászból milliárdos vállalkozóvá lett akasztói vállalkozó 5 és fél éve szabadult feltételesen a börtönből, ahol adó- és áfacsalás miatt töltötte négy és fél éves fegyházbüntetését. Mivel a feltételesen szabadult Stadler saját nevére nem alapíthatott cégeket, az üzletbe bevont két üzlettársát is adócsalással vádolja az főügyészség. Stadler és társai szabadlábon védekezhetnek.