Utat kellett átvágni a víz elvezetéséhez Hevesben

Vágólapra másolva!
Pincéket, árkokat, mezőgazdasági területeket öntött el kilenc településen a folyamatos esőzések nyomán felgyülemlett víz Heves megyében. Egy utat át kellett vágni Heréden, hogy elvezethessék a vizet. Délután pedig másik utakat le kellett zárni vízátfolyás miatt.
Vágólapra másolva!

A katasztrófavédelem szombati tájékoztatása szerint a Hatvanhoz közeli Heréden harmadfokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el, illetve a tűzoltók átvágtak egy utat, hogy elvezessék a falu belterületén felgyülemlett vizet.

Az Apc határában megduzzadt Szuha patak mezőgazdasági területeket öntött el - közölte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője, Magyar Attila. Az illetékes közútkezelő tájékoztatása szerint délután az Apc és Zagyvaszántó, később pedig a Heréd és Nagykökényes közti úton egyes szakaszokat le kellett zárni vízátfolyás miatt.

A gyöngyösi tűzoltók Abasáron, Atkáron, Gyöngyösön és Gyöngyöspatán avatkoztak be. A településeken az út menti árkokból, illetve házak pincéjéből szivattyúzták a vizet. A hatvani tűzoltókat Heréd mellett Csányba és Nagykökényesre is riasztották - mondta a heves megyei szóvivő.