Kizárták hivatalából az etyeki polgármestert

Vágólapra másolva!
Egy hétfői közgyűlési határozattal megfosztották hivatalától, szerdától pedig ki is zárják az épületből Szűcs Lajos etyeki polgármestert. A polgármester szerint pénzügyi visszaélések állnak a háttérben. Azt ígéri, bírósághoz fordul, amely korábban már háromszor helyezte vissza a hivatalba.
Vágólapra másolva!

Kiutasította a jegyző Szűcs Lajos etyeki polgármestert hivatalából kedden. Szerdára lecserélik az épületen a zárakat, és biztonsági őrök akadályozzák majd meg, hogy a polgármester bejusson a hivatalba. A polgármestert hétfő délután fosztották meg hivatalától a testületi ülésen. Ez már a negyedik alkalom, hogy megpróbálják eltávolítani hivatalából, eddig a bíróság már háromszor visszahelyezte.

Szűcs Lajos szerint törvénytelenül hívták össze a hétfői ülést, és azért távolították el, hogy megszerezzék az önkormányzat számlája feletti rendelkezési jogot. A határozat kimondja a felfüggesztés mellett azt, hogy az önkormányzat bankszámlájáról az alpolgármester és egy képviselő rendelkezhet.

A polgármester szerint vagy folytatni akarják a pénzügyi visszaéléseket, vagy a korábbi visszaélések nyomait kívánják megszüntetni az érintettek, ezért távolították el. A jegyző és az alpolgármester törvényellenesen döntött kifizetésekről korábban, úgy, hogy nem volt fedezet rá, és fizetésképtelenné vált az önkormányzat - állítja.

A polgármester választáson való indulását sem hagyta jóvá a helyi választási iroda és bizottság, a területi bizottság azonban jogerősen elfogadta. A polgármester büntetőfeljelentést is tett korábban a választási iroda és választási bizottság vezetőjével szemben, közokirat-hamisítással gyanúsítja a jegyzőt és a bizottság elnökét. Szűcs Lajos szerint meghamisították annak az ülésnek a jegyzőkönyvét, amelyen elutasították a nyilvántartásba vételét.

A polgármester azt állítja, másfél hete levélben fordult a megyei közigazgatási hivatalhoz is a pénzügyi visszaélés ügyében, de választ még nem kapott. A hivatal azt még vizsgálja, hogy törvényes-e az etyeki testület határozata.

Már kedden biztonsági őrökkel próbálták megakadályozni, hogy a polgármester bejusson a hivatalba, de ő a vártnál korábban érkezett - írja a Független Hírügynökség. A polgármester közölte, hogy bírósághoz fordul. A jegyzőt sem a hivatalban, sem a telefonján nem tudta elérni a Független Hírügynökség.