Vizsgálja a rendőrség, engedély nélkül vadászott-e Stohl

Vágólapra másolva!
Vizsgálja a rendőrség, hogy valóban vadászott-e Stohl András színész, akinek a fegyvertartási engedélyét májusi balesete után visszavonták - tudta meg az [origo]. A Blikk közölt cikket arról, hogy a színész engedély nélkül vadászott, és még egy szarvast is elejthetett.
Vágólapra másolva!

Fegyvertartási engedély nélkül is vadászik Stohl András, akinek májusi súlyos közúti balesete után visszavonták fegyvertartási engedélyét, és le kellett adnia a vadászlőfegyvereit, és a hozzá tartozó lőszereket, míg az eljárás befejeződik - írta hétfői számában a Blikk. A lap névtelen forrásra hivatkozva azt állította, hogy a színész-műsorvezető a Zirc melletti erdőkben vadászott, és egy szarvasbikát is elejthetett.

A sajtóból a rendőrség tudomására jutott információk alapján a rendőrség vizsgálatot rendelt el az ügyben - közölte hétfőn az [origo] kérdésére a Veszprém megyei rendőrség sajtóreferense, Frankó Marianna. A rendőrségi vizsgálat egyelőre arra irányul, hogy megállapítható-e bűncselekmény gyanúja.

A Blikk cikkében arról is írt, hogy engedély nélküli vadászatoknál egy vadász nevét jegyzik be a vadászkönyvbe, mintha ő lőtte volna az állatot, így nincs nyoma szabálytalanságnak. Ilyenkor azonban az érintett vadásztársaságnak is szemet kell hunynia.

Az [origo]-nak a színész ügyvédje, Somos Zoltán azt mondta, hogy védence egyáltalán nem nyilatkozik a baleset óta, így nem tudjuk feltenni neki kérdéseinket a vadászatról.

Stohl május 8-án, szombat hajnalban, Fót közelében okozott közúti balesetet, melyben egy ember súlyosan, egy ember pedig könnyebben sérült. Az orvosszakértői vélemény szerint Stohl közepesen ittas volt a balesetkor, és pszichotróp anyag befolyása alatt is állt.