Vizsgálja a rendőrség, hogy valóban vadászott-e Stohl András színész, akinek a fegyvertartási engedélyét májusi balesete után visszavonták - tudta meg az [origo]. A Blikk közölt cikket arról, hogy a színész engedély nélkül vadászott, és még egy szarvast is elejthetett.

Fegyvertartási engedély nélkül is vadászik Stohl András, akinek májusi súlyos közúti balesete után visszavonták fegyvertartási engedélyét, és le kellett adnia a vadászlőfegyvereit, és a hozzá tartozó lőszereket, míg az eljárás befejeződik - írta hétfői számában a Blikk. A lap névtelen forrásra hivatkozva azt állította, hogy a színész-műsorvezető a Zirc melletti erdőkben vadászott, és egy szarvasbikát is elejthetett.

A sajtóból a rendőrség tudomására jutott információk alapján a rendőrség vizsgálatot rendelt el az ügyben - közölte hétfőn az [origo] kérdésére a Veszprém megyei rendőrség sajtóreferense, Frankó Marianna. A rendőrségi vizsgálat egyelőre arra irányul, hogy megállapítható-e bűncselekmény gyanúja.

A Blikk cikkében arról is írt, hogy engedély nélküli vadászatoknál egy vadász nevét jegyzik be a vadászkönyvbe, mintha ő lőtte volna az állatot, így nincs nyoma szabálytalanságnak. Ilyenkor azonban az érintett vadásztársaságnak is szemet kell hunynia.

Az [origo]-nak a színész ügyvédje, Somos Zoltán azt mondta, hogy védence egyáltalán nem nyilatkozik a baleset óta, így nem tudjuk feltenni neki kérdéseinket a vadászatról.

Stohl május 8-án, szombat hajnalban, Fót közelében okozott közúti balesetet, melyben egy ember súlyosan, egy ember pedig könnyebben sérült. Az orvosszakértői vélemény szerint Stohl közepesen ittas volt a balesetkor, és pszichotróp anyag befolyása alatt is állt.