14 parkolóőrt gyanúsít vesztegetéssel a BRFK

Vágólapra másolva!
14 parkolóőrt, és 46 budapesti üzlettulajdonost gyanúsított meg a BRFK vesztegetéssel. A parkolóőrök a gyanú szerint pénzt kaptak a boltoktól azért, hogy a területük előtt álló kocsikat ne bírságolják meg. Az alkukról a parkolóőrök két vezetője is tudott.
Vágólapra másolva!

Kilenc parkolóőrt állított elő és hallgatott ki a parkolási visszaélésekkel kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A szerdán, szervezett akció keretében elfogott parkolóőröket vesztegetéssel gyanúsították meg, többségük megtagadta a vallomástételt. Az eljárás során szabadlábon védekezhetnek - közölte a BRFK.

A nyomozás eddigi adatai szerint 2007 szeptemberétől 2009 szeptemberéig több parkolóőr rendszeresen kért, illetve fogadott el pénzt a területükön működő üzletek tulajdonosaitól, dolgozóitól, hogy az ott parkoló járműveket ne pótdíjazzák. A parkolóőrök két vezetőjük tudtával és támogatásával tevékenykedtek, ennek fejében a napi bevételből e két vezető részére is juttattak bizonyos összeget. A pénzért cserébe a vezetők a parkolóőrök beosztását számukra kedvezően alakították, folyamatosan a kiemelt parkolási zónákba osztották be őket, valamint előre tájékoztatták őket a várható ellenőrzésekről.

Az ügyben a rendőrség eddig 14 parkolóőrt, az üzlettulajdonosi oldalról pedig 46 embert gyanúsított meg vesztegetéssel, négy parkolóőrt leszámítva mindenki szabadlábon van - közölte a BRFK.