Füzetben tájékoztatják a jövőről a közmédia dolgozóit

Vágólapra másolva!
A közmédia dolgozóit 24 oldalas kiadványban tájékoztatják az átalakítás menetéről. A brossúrából az is kiderül, hogy a Magyar Televízió 2-es csatornája gyerektévé lesz.
Vágólapra másolva!

Tájékoztató füzetet osztanak ki a közmédia dolgozóinak, a 24 oldalas kiadványban a várható átalakítás alapelveit és fontosabb lépéseit vázolják fel. Szabó László, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap szakértője azt mondta, az anyagot a négy közmédium valamennyi munkavállalója megkapja, és az intézmények belső hálózatáról is letölthető lesz.

A dokumentum szerint egy év alatt három lépésben újul meg teljesen a magyar közmédia rendszere; ez azt jelenti, hogy 2012. január 1-jétől lehet majd új, egységes, nemzeti közmédiáról beszélni, a minta pedig a BBC lesz. A munkavállalóknak tartott sajtóértekezleten azt mondták, hogy márciusig csak a vagyonátadás történik meg, ebben az időszakban biztosan nem lesz létszámleépítés.

A struktúrával kapcsolatban az anyag tartalmazza azt a korábbi felvetést is, hogy a Magyar Televízió 2-es csatornája a jövőben magyar gyerektévévé alakul, célközönsége pedig a 3-17 éves korosztály lesz.