Szalay Pétert jelöli a Fidesz Tarlós képviselői helyére

Vágólapra másolva!
Tarlós István lemondásával Szalay Péter lesz a fidesz új parlamenti képviselője - közölte Szijjártó Péter. Szalay beugróként mérette meg magát áprilisban, de az egyéni mandátumot Szanyi Tibor nyerte el a XIII. kerületben.
Vágólapra másolva!

A főpolgármesterség miatt országgyűlési mandátumáról lemondó Tarlós István helyre Szalay Pétert jelölte a Fidesz a parlamentbe - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.

Szalay Péter a főváros 19. számú egyéni választókerületében mérette meg magát az áprilisi választásokon, de azon egyik egyéni képviselőként induló Fidesz-támogatású jelölt volt a háromból, akik nem nyertek. A XIII. kerületi mandátumot Szanyi Tibor nyerte.

Szalay a választás előtt pár héttel, februárban lett a Fidesz-KDNP jelöltje, miután Kosztolányi Dénes korábbi jelöl családi okra hivatkozva nem vállalta a jelöltséget.

Az új képviselő civil foglalkozása orvos, s korábban volt a XIII. kerület önkormányzati képviselője, s a helyhatóság egészségügyi bizottságának elnöke volt.

Tarlós István december 3-ával mondott le országgyűlési mandátumáról, mivel nem tartotta összeegyeztethetőnek a főpolgármesteri címmel.