Diszkótragédia: Titkosszolgálati eszközöket is bevet a rendőrség

Vágólapra másolva!
Nem zárja ki a rendőrség, hogy a szórakozóhelyek közti konkurenciaharc állhat a szombati diszkótragédia hátterében - írja a keddi Népszabadság. A lap szerint erre utal, hogy a rendőrség titkosszolgálati eszközökkel is keresi a pánikkeltőket.
Vágólapra másolva!

Titkosszolgálati eszközökkel is nyomoz a rendőrség a szombaton, a West-Balkánban történt diszkótragédia ügyében - olvasható a Népszabadságban. A lap keddi számában emlékeztet, a tanúkihallgatások alapján valószínű, hogy a zsúfolt szórakozóhelyen valaki minden ok nélkül "késelést" kiáltott, ezzel menekülésre kényszerítette a közelében állókat.

A cikk idézi azokat a fiatalokat, akik szerint a konkurencia már jó ideje komoly erőket mozgatott meg, hogy lejárassa Noise Night Life ezreket vonzó rendezvényeit. Hozzáteszik, hogy mások az éjszakai szórakozóhelyeket ellenőrzés alatt tartó alvilági csoportokat sejtik a szombaton három halálos áldozatot követelő pánikkeltésben.

A Népszabadság megjegyzi, hogy a fővárosi éjszakában komoly "hagyománya" van a szórakozóhelyek közti konkurenciaháborúnak: a rendszerváltás utáni években kézigránátokat dobtak azokra a menő helyekre, amelyek nem fizettek a védelemért, később a diszkók bombariadókkal igyekeztek lejáratni konkurenseiket.

A Magyar Hírlap azt írja, hogy diszkótragédia két áldozata is drogot fogyasztott, szervezetükben amfetaminszármazékot találtak. A harmadik áldozat több bordája is eltört, és az egyik átszúrta a szívét - írja a lap az orvosszakértői véleményre hivatkozva. A rendőrség korábbi közlése szerint - amelyről az [origo] is beszámolt - csak az egyik áldozat vérében találtak kábítószert és mindhárom lány halálát fulladás okozta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!