A móri ügyért nem ítélték el Kaiser Edét

Vágólapra másolva!
Tizenhat év börtönt kapott Kaiser Ede, akit korábban a móri bakrablás miatt ítéltek életfogytig tartó börtönre, de kiderült, hogy azt a támadást mások követték el. Ezzel lezárult a férfi 2008-ban indult perújítási kérelme.
Vágólapra másolva!

Tizenhat év szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla Kaiser Edét rablások és más bűncselekmények miatt. Ezzel lezárult a férfi perújítási eljárása, így jogerőssé vált, hogy nem ő az egyik móri mészáros. A férfi előzőleg nem kívánt élni az utolsó szó jogával.

A 2002. május 9-én elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás ügyében 2004 decemberében még Kaiser Edét mondta ki bűnösnek a Fővárosi Bíróság, majd a Fővárosi Ítélőtábla 2005-ben tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést szabott ki rá. Kaiser két és fél éve töltötte a kiszabott büntetést, amikor 2008 áprilisában perújítást rendeltek el, miután az újabb bizonyítékok szerint mégsem ő követte el a móri bűncselekményt. A móri ügy elkövetésével Weiszdorn Róbertet és az előzetes letartóztatásban, 2007 júliusában öngyilkosságot elkövető társát, Nagy Lászlót gyanúsították meg.

Kaiser perújítási eljárása 2008 őszén kezdődött, és tavaly novemberben a bíróság kimondta: nem ő az egyik móri gyilkos. A perben másodfokon a fellebbviteli főügyészség képviselője - arra hivatkozva, hogy a Kaiser Ede által elkövetett más bűncselekmények kiemelten nagy tárgyi súlyúak és azt mutatják, a férfi a társadalomra kiemelten veszélyes - hosszú időtartamú szabadságvesztést kért. A védő olyan igazságos döntést kért, amely alkalmas arra, hogy a bűnös elnyerje méltó büntetését, egyúttal az ítélet méltó legyen a magyar igazságszolgáltatáshoz.