Kevesebb, de profibb nagy kórházban gondolkodik Tarlós új helyettese

Vágólapra másolva!
A mostani kilenc helyett három-négy nagy budapesti kórház működését is elképzelhetőnek tartja Szentes Tamás, az egészségügyért felelős új főpolgár-mesterhelyettes. Szentes a Népszabadságnak beszélt arról, hogy ezek olyan kórházak lennének, amelyeknek a nap minden órájában széleskörű ellátást kellene nyújtaniuk.
Vágólapra másolva!

Az egészségügyért felelős új főpolgármester-helyettes, Szentes Tamás terveiről közöl cikket a Népszabadság. Szentes a lapnak többek között arról beszélt, elképzelhetőnek tartja, hogy "a mostani kilenc nagy kórház helyett a jövőben akár három-négy olyan is elegendő lehet, amely széles szakmai szolgáltatások nyújtására képes". Hozzátette, hogy ezt viszont a hét minden napján és órájában biztosítaniuk kellene.

Szentes elképzelése szerint ezekbe kerülnének a drága technológiát igénylő ellátások, a legjobban felkészült orvosok és egyéb szakemberek, míg a többiek csak lényegesen szűkebb szolgáltatási csomaggal, a nagy intézmények szolgáltatásait kiegészítve, gyógyíthatnának.

Szentes az után foglalta el a főpolgármester-helyettesi posztot, hogy elődje, Pesti Imre tavaly év végén lemondott, miután a budapesti kormányhivatal élére kinevezték. Az nem világos, hogy Szentes elképzelése a nagy kórházak átalakításáról milyen szakaszban van, és hogy születtek-e már konkrét döntések az ügyben.