Blikk: Újabb fideszes politikus vett fel dupla költségtérítést

Vágólapra másolva!
A Blikk szerint törvénytelenül kapott dupla költségtérítést Rónaszékiné Keresztes Monika. A fideszes országgyűlési képviselő azt mondta, hogy már mindent visszafizetett.
Vágólapra másolva!

Rónaszékiné Keresztes Monika tavaly az Országgyűléstől is teljes összegű választókerületi pótlékot vett fel, miközben októbertől az önkormányzattól is kapott havi 109 ezer forint költségátalányt - írja csütörtöki számában a Blikk. A napilap becslései szerint összesen 300 ezer forint körüli összeget kaphatott jogellenesen.

A politikus a lapnak azt mondta, hogy már karácsony előtt visszafizette a pénzt, ám azt nem árulta el, hogy mennyit. "Nem kötelességem megmondani az összeget" - mondta.

Rónaszékiné Keresztes Monika szerint úgy fordulhatott elő, hogy két helyről is pénzt kapott, hogy "az új képviselők rengeteg papírt kapnak, sok a fogadóóra a választókerületben, az emberek minden gondja ránk szakad" - tette hozzá.

A Blikk információi szerint a Fidesz etikai bizottsága ki fogja vizsgálni a képviselőnő ügyét, ahogy azt korábban Zsiga Marcellel, Papcsák Ferenccel és Szabó Zsolttal is tette. Mindhármukat pénzbírsággal sújtotta a testület. A KDNP-s Kalmár Ferenc két állami cég felügyelőbizottságából vett fel törvénytelenül pénzt, őt nem vonta felelősségre a pártja, a jogellenesen felvett összeget ő is visszafizette.