Ismét forgalommal szemben hajtó autóval történt halálos baleset

Vágólapra másolva!
Hárman meghaltak egy balesetben, amely szerda hajnalban történt az M6-os autópályán. A rendőrség közölte, hogy az első vizsgálatok szerint egy forgalommal szemben hajtó személyautó ütközött egy szabályosan közlekedő kisteherautóval.
Vágólapra másolva!

Hárman meghaltak, egy ember könnyű sérüléseket szenvedett az M6-os autópályán, Iváncsa térségében szerdán hajnalban történt balesetben, amikor két autó ütközött - közölte a rendőrség.

Az elsődleges adatok szerint egy személykocsi - egyelőre ismeretlen okból - az autópálya Budapest felé vezető sávjában a forgalommal szemben haladt, amikor összeütközött az ott szabályosan közlekedő kisteherautóval - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Németh-Kész Mónika rendőr százados elmondása szerint a személyautóban utazó három ember, egy 56 éves és egy 55 éves ercsi férfi, valamint egy 55 éves hajléktalan férfi a helyszínen meghalt. Mindhármukat a tűzoltók vágták ki a roncsból. A forgalommal szemben haladó járművel ütköző kisteherautó sofőrje nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A rendőrök egyelőre vizsgálják, hogy a sofőr fogyasztott-e alkoholt, vagy más olyan szert, amely befolyásolja a vezetést.

Az elsődleges adatok szerint a személykocsi - egyelőre ismeretlen okból - az autópálya Budapest felé vezető sávjában a 49-es kilométernél hajtott fel a pályára. A rendőrök feltételezik, hogy az autóban utazó férfiak horgászni indulhattak, mivel a kocsiban horgászfelszerelések voltak.

Pontosan két héttel ezelőtt Arnóth Sándor fideszes képviselő és két másik ember vesztette életét egy hasonló balesetben az M3-as autópályán, tavaly novemberben pedig a Lágymányosi hídnál halt meg három fiatal, amikor autójukkal a forgalommal szemben hajtottak fel a hídra.

Az ilyen jellegű balesetek megelőzésére az elmúlt hónapban úgynevezett tenyértáblákat helyezett ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. azokon a fővárosi felhajtó csomópontokon, amelyek fokozottan veszélyesek. Az Ausztriában már bevált táblákon a neonsárga alapon egy fekete tenyér látható, a közepén behajtani tilos jelzéssel, valamint "STOP!" felirattal.