Vágólapra másolva!
Heti kétszer kötelező 6-6 órát dolgoznia, de szerződése szerint ez időn túl is a Köztársasági Elnöki Hivatal rendelkezésére kell állnia ifj. Balsai Istvánnak - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Havi bruttó 300 ezer forint fizetést kap a Köztársasági Elnöki Hivataltól (KEH) ifj. Balsai István, akit pályáztatás nélkül vettek fel a Sándor-palotába - írja a hétfői Blikk. A lap szerint ezért a pénzért legalább heti 2 napon 6-6 órát kell dolgoznia, de szerződése szerint ez időn túl is a KEH rendelkezésére kell állnia.

A Blikk azt írja, hogy Balsai István fideszes országgyűlési képviselő fiát idén január elejétől június végéig, hat hónapra vették fel, vagyis összesen 1,8 millió forintot fizetnek majd ki neki. Az elnöki hivatal tájékoztatása szerint ezért a pénzért egyebek közt jogi szaktanácsokat ad, okiratokat véleményez, és szakértői anyagokat készít.

A lap február közepén írta meg, hogy Balsai István volt igazságügyi miniszter fiát pályáztatás nélkül foglalkoztatja a KEH ügyvédként, megbízási szerződés alapján. Tavaly szeptemberben úgy módosult a közbeszerzési törvény, hogy jogi szolgáltatások esetén nem kötelező közbeszerzést kiírniuk az állami intézményeknek. Az elnöki hivatal korábban nem árulta el, mennyit keres a politikus fia. Miután azonban a Blikk pert indított, kiadták az adatokat.