A heroin olcsóbb lett, a többi kábítószer ára stagnál Magyarországon

Vágólapra másolva!
Nem nőttek a kábítószerárak az utóbbi két évben Magyarországon, a heroin grammonkénti ára pedig tíz százalékkal csökkent a Nemzeti Drog Fókuszpont jelentése szerint. A legdrágább továbbra is a kokain, grammjáért 15 ezer forintot kérnek az árusok.
Vágólapra másolva!

Két éve stagnál a kábítószerek piaci átlagára, a legdrágább továbbra is a kokain és a heroin, annak ellenére, hogy utóbbi grammonkénti átlagos ára közel ezer forinttal csökkent - olvasható a Nemzeti Drog Fókuszpont jelentésében.

Az intézmény 2010 decemberében hét magyar nagyváros drogambulanciáinak bevonásával vizsgálta a kábítószerek utcai árának alakulását. A vizsgálat szerint tavalyhoz képest változatlan áron jutnak a kábítószer-fogyasztók az illegális szerekhez.

Tavaly egy gramm marihuána átlagosan 2300, egy gramm hasis 2400, egy gramm heroin átlagára pedig 11 ezer forint volt. Egy gramm amfetaminhoz 2900 forintért lehetett hozzájutni, egy ecstasy tabletta 1200 forint volt, egy adag LSD-ért pedig átlagosan 2800 forintot kellett fizetni. A kokain 14 200 forintba került grammonként, a tavaly még legális státuszú mefedron grammjának átlagos piaci ára pedig 3100 forint volt.