Gyermekek nemzésével akadályozná meg a tanárok elbocsátását egy jobbikos

Vágólapra másolva!
A Csongrád megyei önkormányzat pénteken tartott közgyűlésén többen tiltakoztak az oktatásban tervezett intézmény-összevonások miatt, a Jobbik egyik helyi képviselője pedig megígérte, hogy személyesen is tenni fog a pedagógusok elbocsátása ellen, "igyekszünk minél több gyereket nemzeni" - mondta.
Vágólapra másolva!

Több gyermek nemzésével akadályozná meg a pedagógusok elbocsátását a Jobbik egy Csongrád megyei képviselője - írja a Délmagyar. Tóth Péter a Csongrád megyei önkormányzati képviselőtestület nyári szünet előtti utolsó közgyűlésén felszólalt az ellen, hogy az egyik napirendi pont szerint pedagógusokat bocsássanak el, majd megígérte, hogy tesz az ellen, hogy ez a folyamat megálljon, "igyekszünk minél több gyermeket nemzeni" - mondta.

Tóth Péter a péntek délelőtti ülésen elmondta azt is, hogy nem fogja támogatni a szavazáson a megyei közoktatási terv egy évvel történő meghosszabbítását, és az ezzel járó intézmény-összevonásokat. A napirendi pontot végül 15 igen, és 1 tartózkodás mellett elfogadták.

A közgyűlésen a beiskolázással kapcsolatban a Pedagógusok Szakszervezetének megyei titkára még a szavazás előtt arra kérte a közgyűlés tagjait, hogy ne menjenek szembe az országos törvényjavaslattal, hanem várják meg a közoktatási törvény módosítását.

Tóth Péter a Jobbik szegedi szervezetének alelnöke, majd 2007 március óta elnöke, a Magyar Gárda egyik alapítója részt vett a Szeged környéki kisebb településeken a Gárda helyi szervezeteinek megalapításában. Tóth a Csongrád Megyei Közgyűlés Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának tagja.