Szabadlábon védekezhet Antal Attila volt BKV-vezér

Vágólapra másolva!
A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2011. április 29-i végzését megváltoztatva jogerősen megszüntette Antal Attila volt BKV-vezérigazgató lakhelyelhagyási tilalmát a Fővárosi Bíróság. A BKV volt vezérigazgatóját 2010 januárjában vették őrizetbe csalás és más bűncselekmények gyanúja miatt.
Vágólapra másolva!

Megszüntette a BKV volt vezérigazgatójával, Antal Attilával szemben elrendelt lakhelyelhagyási tilalmat pénteki végzésében a Fővárosi Bíróság (FB). A határozat jogerős. A bíróság honlapján közzétett közlemény szerint a lakhelyelhagyási tilalom megszüntetése érdekében a gyanúsított védője fellebbezett, és azt a Fővárosi Bíróság alaposnak találta. Az FB ezzel megváltoztatta a Pesti Központi Kerületi Bíróság 2011. április 29-i végzését a hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt Szalainé Szilágyi Eleonóra és társai ellen indult büntetőügyben.

"A másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság szerint az elsőfokú bíróság ugyan helytállóan hivatkozott arra, hogy a gyanú tárgyát képező bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, és jelentős büntetési tétellel fenyegetett, azonban nem vette figyelembe a gyanúsított személyi körülményeiben bekövetkezett változásokat, valamint a lakhelyelhagyási tilalom elrendelése óta eltelt időt és a gyanúsított eddig tanúsított magatartását" - írták.

Antal Attilát 2010 januárjában vették őrizetbe csalás és más bűncselekmények gyanúja miatt. A rendőrség akkor azt közölte: a gyanúsított 2007. január 1. és 2008. április 17. között a BKV vezérigazgatójaként vagyonkezelési kötelezettségét súlyosan megszegte azzal, hogy a vállalat nevében szükségtelen és indokolatlan szolgáltatások igénybevételére vonatkozó vállalkozói és megbízási szerződéseket kötött.

A rendőrség szerint megszegte vagyonkezelési kötelezettségét azáltal is, hogy a BKV Zrt. munkavállalói részére indokolatlanul magas összegű végkielégítések kifizetését engedélyezte. A volt vezérigazgatót 2010. január 29-én házi őrizetbe helyezték, majd több mint kilenc hónappal ezelőtt lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el vele szemben.