Lázár János támogatja, hogy a képviselőket zárják ki a végtörlesztésből

Vágólapra másolva!
A Fidesz frakcióvezetője szerint az országgyűlési képviselők és állami vezetők nem vehetnék igénybe a rögzített árfolyamos végtörlesztést. Lázár János az MSZP erről szóló javaslatát támogathatónak tartja. Az MSZP elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormánypárti képviselők kétharmadának van adóssága, ezért szerinte demonstrálniuk kellene, hogy nem a saját érdekükben javasolták a végtörlesztést.
Vágólapra másolva!

Lázár János támogathatónak tartja azt a szocialista javaslatot, hogy a 180 forinton történő végtörlesztést az országgyűlési képviselők és állami vezetők ne vehessék igénybe - közölte Krakkó Ákos. A Fidesz-frakció sajtófőnöke szerinte egyenesen sértő az MSZP frakcióvezetőjének az a kijelentése, amely szerint a Fidesz és a KDNP otthonmentő javaslata képviselőik saját érdekeit szem előtt tartva készült volna.

Krakkó Ákos közölte: a Fidesz-frakció azért hozta meg ezt döntését, hogy segítsen a bajbajutott devizahiteleseken. Szerinte hibás Mesterházy Attila azon vélekedése, hogy ezzel csak a gazdagokat segítik majd. A frakció javaslata ugyanis azoknak is segít, akik az árfolyam-ingadozás miatt a jövőben kerülnének kilátástalan helyzetbe - magyarázta Krakkó Ákos.

Az MSZP szerdai sajtótájékoztatóján igazságtalannak minősítette a devizahitelek egyösszegű, rögzített árfolyamon történő végtörlesztésére vonatkozó kormánypárti javaslatot, ugyanakkor arra az esetre, ha a kormánytöbbség elfogadja azt, a szocialisták kezdeményezik, hogy országgyűlési képviselők és állami vezetők ne élhessenek ezzel a lehetőséggel.

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke azt mondta: a Fidesz-KDNP képviselői így demonstrálhatnák, hogy noha kétharmaduknak van adóssága, nem a saját érdekükben javasolták az MSZP szerint kizárólag a gazdagoknak megoldást jelentő végtörlesztést.