Rendkívüli szünetet rendeltek el adósság miatt az inkei iskolában

Vágólapra másolva!
Adósság miatt kellett rendkívüli szünetet elrendelni egy inkei általános iskolában és óvodában, a szolgáltató ugyanis lekapcsolta a gázt. A rendkívüli szünetet december végéig rendelték el, és 150 gyereket érint.
Vágólapra másolva!

Adósság miatt lekapcsolta a szolgáltató a gázt az inkei Gróf Bethlen István Általános Iskola és Napköziotthonos Óvodában. Erről két helyi televízió adott hírt hétfőn este. A két médium beszámolója szerint a diákokat és az óvodásokat hétfőn hazaküldték, és december végéig rendkívüli szünetet rendeltek el az intézményekben. A Kapos Televízió információja szerint hárommillió forinttal tartozik az önkormányzat a gázszolgáltatónak. A rendkívüli szünet több mint 30 óvodást és 120 általános iskolást érint.

Rózsa Sándor polgármester a Kapos Televíziónak azt mondta, hogy csak az önhikis, azaz az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került települések számára pénzügyi segítséget nyújtó pályázat elbírálása után tudják rendezni a számlát. Molnár István, az E-Star Alternatív Nyrt. befektetői kapcsolatok és PR-vezetője a televízióknak nyilatkozva elmondta, hogy többször egyeztettek a község polgármesteri hivatalával, ám mivel az adósság rendezésére rövid távon nem láttak esélyt, a számla kiegyenlítéséig megszüntették a gázszolgáltatást.