Apadnak a folyók a Tiszántúlon, havazik Zalában

Vágólapra másolva!
Tovább apadnak a tiszántúli folyók, hét védelmi szakaszon, háromszáz kilométeren van árvízvédelmi készültség. Zala megyében a reggel óta tartó havazás okoz gondot, az utak csúszósak, de járhatatlan szakasz nincs.
Vágólapra másolva!

A Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén tovább apadnak a folyók, jelenleg háromszáz kilométeren van árvízvédelmi készültség.

Tokajnál egy nap alatt 25 centimétert apadt a Tisza, a vízállás jelenleg 691 centiméteres. Harmadfokú készültség már csak a Hortobágy-Berettyón van, a vízszint 396 centiméter, de már itt is apadást regisztráltak. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértón továbbra is harmadfokú a készültség, jelenleg a jég alól vezetik el a vizet. Újfehértón a legkritikusabb a belvízhelyzet az országban, itt kétszáz házat fenyeget a víz.

Zala megyében reggel óta havazik, emiatt rendkívül csúszósak az utak, járhatatlan szakasz azonban nincs. A közútkezelő munkagépei folyamatosan dolgoznak Zalaegerszegen és Lentiben, és már Keszthely környékén is elindultak.