Magyar Nemzet: újabb volt NBH-s gyanúsítottak az UD-ügyben

Vágólapra másolva!
További három volt nemzetbiztonsági tisztet gyanúsítanak a tavaly februári, lehallgatási botrány ügyében - tudta meg a Magyar Nemzet. A lap szerint már márciusban bíróság elé állhat Dávid Ibolya, Szilvásy György és Herényi Károly is.
Vágólapra másolva!

Újabb volt nemzetbiztonsági tisztet gyanúsítanak abban az ügyben, amelyet a a Budapesti Katonai Ügyészség indított tavaly februárban az UD Zrt -vel kapcsolatban - olvasható a keddi Magyar Nemzetben. A lap felidézi, hogy a Magyar Demokrata Fórum 2008 őszi elnökválasztása idején egy, titkosszolgálatok által rögzített hangfelvétel került nyilvánosságra, amellyel Dávid Ibolya pártelnök lényegében visszalépésre kényszerítette az elnöki posztra aspiráló Almássy Kornélt.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a katonai ügyészség a hivatali visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt folyó nyomozásban legalább egy tucat egykori nemzetbiztonsági tisztet hallgatott ki, s közülük három személyt meg is gyanúsított. A lap kérdéseire a katonai ügyészség szóvivője a gyanúsítottak számáról és a nyomozás legutóbb meghosszabbított határidejéről nem adott felvilágosítást.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy márciusban bíróság elé állhat Szilvásy György volt titkominiszter, Dávid Ibolya, az MDF volt elnöke, és Herényi Károly az MDF volt frakcióvezetője. A Központi Nyomozó Főügyészség decemberben emelt vádat (erről itt olvashat bővebben) a volt képviselők ellen, személyes adattal visszaélés vétsége és más bűncselekmény miatt.