Bedugult Budapest a lezárt rakpartok körül

Vágólapra másolva!
Kedd éjszaka tetőzött a Duna a fővárosban, de a a rakpartokról az előrejelzések szerint csak csütörtök hajnalra vonul le a víz. A Dunával párhuzamos útvonalakon és a körutakon nagy a dugó szerda délelőtt is, megbénult többek között a Kiskörút.
Vágólapra másolva!

Tetőzött a Duna az éjszaka a fővárosban. A vízszint másfél méterrel volt alacsonyabb a rekordnál. A Magyar Televízió információi szerint csütörtök hajnalra vonulhat le az ár a rakpartokról, amelyeket ezután még le kell takarítani, és csak azután lehet ismét közlekedni rajtuk.

A lezárt rakpartok miatt kedden is dugók voltak Budapesten. A Fővinform szerint szerdán is hosszabb menetidőre számíthatnak a fővárosban közeledők, mert a Dunával párhuzamos útvonalakon jelentősen lelassult a közlekedés. A Fővinform fél tízes közlése szerint a Dunával párhuzamos utak mellett a körutakon kell nagyobb forgalomra számítani. A Budafoki úton, a Bartók Béla úton, az Üllői úton és a Baross utcában a város felé vannak dugók, a helyzet a Kiskörúton a legrosszabb, ahol csak lépésben lehet haladni. A Fővinform szerint a Petőfi hídon és a Szabadság hídon Pest felé vannak dugók, az Erzsébet híd aránylag járható, a Margit hídon nincs komolyabb fennakadás.

A Duna Győrben már apad, míg Gemencnél a közelgő árhullámtól védik a vadakat. Több mint kétezer állatot veszélyeztet a közelgő árhullám a gemenci erdőben, amelynek várhatóan hetven százaléka kerül víz alá.