Az utcán pofozták meg Miháld polgármesterjelöltjét

Vágólapra másolva!
Egy helyi férfit felháborított, hogy Herman Sándor jelöltette magát a március végi választásokon.
Vágólapra másolva!

Megpofozták a nyílt utcán a Zala megyei Miháld település egyik polgármesterjelöltjét - írja szerdai számában a Zalai Hírlap.

Herman Sándor (független polgármesterjelölt) a lapnak elmondta, hogy kedden a község egyik lakója az utcán vonta kérdőre, hogy milyen alapon jelölteti magát polgármesternek, állítólag idegbetegnek is titulálta. Rövid szóváltás után - mely során Herman saját bevallása szerint a helybéli férfi édesanyjára tett megjegyzést - olyan pofont kapott, hogy a szemüvege lerepült a fejéről.

A polgármesterjelöltet inzultáló férfi azzal indokolta a tettét, hogy kijött a béketűrésből. A napilapnak azt mondta, hogy nem büszke arra, hogy pofon ütött egy 60 éves embert, de a tettéért vállalja a felelősséget.

Herman Sándor feljelentést tett a rendőrségen, az ügyben könnyű testi sértés vétségének gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Nagykanizsai Rendőrkapitányságon.

A március 27-re kitűzött időközi választáson két független jelölt indul a polgármesteri posztért. Mándó Tibor, a 960 lakosú település (független) polgármestere tavaly decemberben azért mondott le posztjáról, mert állítása szerint elege lett a veszekedésekkel, viszályokkal terhelt helyi közéletből - olvasható a napilapban.