Magyar Nemzet: Eladhatónak minősítene több kórházi ingatlant a főváros

Vágólapra másolva!
A főváros  forgalomképes kategóriába sorolna több kórházi ingatlant, így azok nem kerülnének állami tulajdonba, és eladhatóvá válnának. Köztük vannak üdülők és korábbi rendelőintézetek is.
Vágólapra másolva!

A jelenlegi korlátozottan forgalomképes kategóriából forgalomképesbe sorolna a főváros több kórházi ingatlant, így azok nem kerülnének a fekvőbeteg-ellátó intézményekkel együtt állami tulajdonba, és akár értékesíthetővé is válnának - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet a birtokába került előterjesztésre hivatkozva.

A lap úgy tudja, hogy a főváros listát készített azokról a kórházi ingatlanokról, amelyek az önkormányzat tulajdonát képezik és az egészségügyi intézmények használatában vannak, az alapító okiratban telephelyként feltüntetve. Ezek az ingatlanok a kórházak alapfeladatainak ellátásához nem szükségesek, ezért a főváros szerint indokolt a használatból való kivonásuk és forgalomképessé minősítésük.

Erre azért van szükség, mert ezek jelenleg nehezen értékesíthetők. Akad közöttük üdülő és egykori rendelőintézet is. Van olyan fekvőbeteg-ellátó intézmény is, amelynek használatából öt ingatlant vonnának ki - írja a lap a Szentes Tamás egészségügyért felelős főpolgármester-helyettes által jegyzett előterjesztésre hivatkozva.

Már megszületett a döntés arról, hogy a főváros átadja az államnak mind a 12 kórházát. Egy előterjesztés szerint ennek időpontja jövő év január 1-je lenne, erről azonban egyelőre nincs hivatalos döntés.