A kajakosok miatt korlátoznák a motorcsónakozást a Duna óbudai szakaszán

Vágólapra másolva!
Bús Balázs III. kerületi polgármester szerint olyan szabályozásra van szükség, amellyel nem lehetetlenítenék el a kajak-kenu sportot, de nem akadályoznák a turisztikai fejlődést sem.
Vágólapra másolva!

Korlátozná Óbuda a motorcsónakozást a Duna III. kerületi szakaszán a kajakosok panaszai miatt. Bús Balázs Fidesz-KDNP-s polgármester elmondta, évek óta panaszkodnak a kajakosok, mert a motorcsónakosok miatt mind több életveszélyes helyzet alakul ki, mivel egyre többen és nem mindig megfelelően használják a motoros vízi járműveket. A polgármester szerint a szabályozást úgy kell meghozni, hogy ne lehetetlenítsék el a kajak-kenu sportot, de a turisztikai fejlődést se akadályozzák.

A polgármester kijelentette, hogy a kerületi önkormányzat ezt saját hatáskörben nem fogja rendezni, mindenképpen minisztériumi szinten kell kezelni a problémát. A parlament sport- és turizmusbizottsága csütörtökön tárgyalt az ügyről, itt hangzott el az a javaslat is, hogy védősávot hoznának létre, amelyet csak a kajakosok használhatnának; Bánki Erik, a bizottság fideszes elnöke ezt támogatta - mondta Bús Balázs.

A polgármester hangsúlyozta, hogy időben kell kezelni a kérdést, mert előbb-utóbb olyan helyzetbe kerülnek a kajakosok és a kenusok, mint a biciklisek, és nagyon nehezen tudják majd visszaszerezni azokat a területeket, amelyeket használhatnak. Hozzátette: a motorcsónakosok részéről még nem érkezett semmilyen vélemény, de az ő álláspontjukra is kíváncsiak.