Évi plusz kétmilliárd a képviselőknek

Vágólapra másolva!
A képviselői fizetés csak aprópénz azoknak a politikusoknak, akik ügyvédként, vállalkozóként is jövedelemhez jutnak - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Az Országgyűlés 386 képviselőjéből 256-nak van rendszeres mellékes jövedelme - írja a Blikk. A lap szerint ők összesen havi 153 milliót, vagyis évi több mint 1,8 milliárd forintot tesznek zsebre.

A legjobban keresők listáját az idén is Gyurcsány Ferenc vezeti. A volt miniszterelnök a lap szerint tavaly hetvenmilliós osztalékot, vagyis havi átlag 5,8 milliót kapott a cégétől. A második helyen az MSZP-s Puch László áll, akinek szintén a cége után járt tavaly 58 milliós - havi 4,8 milliós - extra jövedelem. A Blikk összesítése szerint a harmadik helyen Papcsák Ferenc végzett, aki ügyvédi keresete mellett polgármesterként is havi közel 600 ezer forintot keresett, így havonta 4,1 millió volt a jövedelme.

Orbán Viktor miniszterelnök az élboly egyetlen kormánytag résztvevője, igaz, ezt pusztán 1,5 milliós kormányfői fizetésének köszönheti, mert könyvkiadásból csak 248 ezer forint honoráriumhoz jutott - írja a Blikk.