A gyógyszereit hiányolta az előzetesben meghalt szegedi nő

Vágólapra másolva!
A 49 éves asszony előzetes letartóztatása alatt halt meg az egyik szegedi börtönben, rokonai szerint azért, mert nem kapta meg a megfelelő gyógyszereit. A BVOP szerint a három éve börtönben lévő nő az azonnali és szakszerű ellátás ellenére halt meg.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatása alatt meghalt Szegeden egy 49 éves nő - írja internetes oldalán a Délmagyar.hu. Rokonai szerint a nő a Dorozsmai úti börtönben nem kapta meg a gyógyszereit a zárkában, a büntetés-végrehajtás szerint viszont minden szakszerűen zajlott az intézményben.

A nő elsőrendű vádlottja volt a lakásmaffiaügyként elhíresült esetnek - írja a lap. A Szegedi Városi Bíróság január 23-án első fokon társtettességben elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt visszaesőként 9 év börtönnel és 7 millió forint pénzbüntetéssel sújtotta az asszonyt, majd a tárgyalás végén rendelkezett azonnali előzetes letartóztatásáról. A nőt előzetes letartóztatása alatt csak ügyvédje látogathatta meg - írja a lap.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) sajtóirodája megerősítette, hogy február 4-én reggel hat óra után meghalt egy fogvatartott a szegedi börtön egyik zárkájában. A BVOP tájékoztatása szerint egy előzetesen letartóztatott női fogvatartott lett rosszul, aki az azonnali szakszerű és gondos egészségügyi ellátás ellenére meghalt.

A rendőrség a helyszíni szemlén az idegenkezűséget kizárta, majd az intézet vezetése által elrendelt vizsgálat megállapította, hogy az elhunyt korábbi egészségügyi ellátása, a rosszullétét és eszméletvesztését követő újraélesztése szakszerű volt, hiányosság nem merült fel - közölte a BVOP.