A magyar helyzetről tájékozódik Budapesten az USA

Vágólapra másolva!
Szerdán és csütörtökön a magyarországi helyzetről tájékozódik Budapesten az amerikai külügyminisztérium európai és eurázsiai irodájának helyettes vezetője - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Kétnapos látogatásra Budapestre érkezik szerdán Marie L. Yovanovitch, az amerikai külügyminisztérium európai és eurázsiai irodájának helyettes vezetője, hogy a magyarországi helyzetről tájékozódjon - értesült a Magyar Nemzet. Az Egyesült Államok korábbi örményországi és kirgizisztáni nagykövete legutóbb szeptemberben járt Magyarországon.

Orbán Viktor és Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövet október közepén Budapesten találkozott, miután a Washington Post azt írta egy véleménycikkben, hogy az amerikai külügynek nem tetszik "Orbán Viktor antidemokratikus bohóckodása, például a sajtó megzabolázása, az igazságszolgáltatás függetlenségének megnyirbálása, a kisebbségek elleni támadások és az egypártrendszer felé való sodródás".

Eleni Tsakopoulos Kounalakis az év elején arról beszélt az ATV-n sugárzott interjújában, hogy az Egyesült Államok csalódott, hogy aggodalmait a magyar kormány nem veszi figyelembe.