Újra szállítják az orvosi recepteket

Vágólapra másolva!
Sikerült megállapodni az egyik szállítóval, így a megrendelést leadó orvosok keddtől újra megkaphatják az orvosspecifikus vényeket, az esetleges hiány elkerülése érdekében biankó vényeket is szállít az Országos Egészségbiztosítási Pénztár.
Vágólapra másolva!

Az orvosok keddtől újra hozzájuthatnak orvosi vényekhez - közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP). A Magyar Nemzet hétfői számában arról írt, hogy akadozik a vényellátás. Az OEP-nél a lapnak elmondták: az orvosi receptek március elsejétől történő beszerzésére közbeszerzési eljárást írtak ki. Két pályázó nyújtott be ajánlatot, de a szakértői vélemény alapján az egyiket érvénytelennek minősítették. Ez az ajánlattevő először előzetes vitarendezési kérelemmel, majd a Közbeszerzési Döntőbizottságnál (KDB) jogorvoslati kérelemmel élt az eljárás ellen.

Miután a vényellátásnak elengedhetetlen szerepe van a betegellátásban, az OEP "kiemelten fontos érdekre történő hivatkozással" azonnal kérte a szerződés megkötésének engedélyezését. Az EP hétfői közleménye szerint a döntőbizottság hétfői végzésében engedélyezte a szerződés megkötését, amelyet alá is írtak. A szállító tájékoztatása alapján keddtől ismét szállítani kezdik az orvosspecifikus vényeket a megrendelést leadó orvosok részére. Ugyanakkor az esetleges vényhiány elkerülése érdekében az OEP - szükség szerint - vállalja biankó vények sürgős eljuttatását is az orvosokhoz - közölte az egészségbiztosító.