Orbán Varsóban tárgyalt a kínai miniszterelnökkel

Vágólapra másolva!
Tovább mélyült a magyar-kínai együttműködés a miniszterelnök szóvivője szerint, aki Orbán Viktor és Ven Csia-pao varsói tárgyalásainak eredményét összegezte. Szijjártó Péter szerint a kínai miniszterelnök világossá tette, hogy továbbra is érdekeltek a közép- és kelet-európai országokkal - köztük Magyarországgal - történő fejlesztési együttműködésekben.
Vágólapra másolva!

Kína komoly szerepet fog játszani a jövőben az európai gazdaságban - jelentette ki a varsói Lengyelország-Közép-Európa-Kína Gazdasági Fórumon történteket ismertetve az M1 Az Este című műsorában Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.

A megbeszélésen a szóvivő szerint Ven Csia-pao kínai miniszterelnök világossá tette, hogy továbbra is érdekeltek a közép- és kelet-európai országokkal történő fejlesztési együttműködésekben, a magyar miniszterelnökkel pedig külön megbeszélést folytatott arról, hogy Kína hogyan tud hozzájárulni Magyarország gazdasági fejlesztéséhez.

Szijjártó Péter emlékeztetett arra, hogy a kínai kormányfő tavalyi, magyarországi látogatásakor kínai és magyar partnerek több mint másfél tucat szerződést írtak alá. Emellett felhívta a figyelmet, hogy a jövő héten pedig a kínai miniszterelnök-helyettes érkezik Budapestre, akivel hat megállapodást fognak aláírni. Szavai szerint felgyorsítják és elmélyítik azt a típusú gazdasági-pénzügyi együttműködést, amelyről a végleges megállapodást az év második felében, Orbán Viktor kínai látogatása során hozzák tető alá.

Ven Csia-pao tavaly júniusban járt Budapesten, látogatása során több jelentős gazdasági megállapodást jelentett be Orbán Viktorral közösen. A vizitről és eredményeiről szóló korábbi cikkünket itt olvashatja.