Már szerdán elkezdődtek a kulcsi gyilkosságok

Több embert megöltek a Fejér megyei Kulcs községben, emberölés, helyszínelés, gyilkosság
Vágólapra másolva!
Előre kitervelte a családja lemészárlását a kulcsi gyilkosságok után elfogott férfi, aki a rendőrségen azt állította, nem bánta meg tettét. A fiatal férfi azt mondta, hónapok óta gyilkos ösztön volt benne, a családtagjai a halálos ellenségeivé váltak, ezért ölte meg őket.
Vágólapra másolva!

A rendőrség szerint a helyszíni szemle adatai és a férfi vallomása alapján előre kitervelten, különös kegyetlenséggel ölte meg családtagjait a kulcsi mészárlás 23 éves gyanúsítottja.

A rendőrség péntek reggel 8.40-kor kapta az első bejelentést az esetről. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon egy ismeretlen férfi azt mondta, hogy valaki fenyegetőzik és késsel hadonászik Kulcson. Később derült ki, hogy az az 56 éves férfi volt, akit később az elkövető szintén megsebesített, amikor a család segítségére sietett.

A férfi más-más időpontokban, és a házon belül különböző helyiségekben ölte meg a családtagokat. A 34 éves bátyjával még szerdán délután végzett. Egy korábban vásárolt nyílpuskát akartak kipróbálni a ház közelében lévő egyik félkész ingatlanban, amikor egy késsel hátulról megszúrta bátyját, majd dulakodás közben többször is megvágta. A testvére belehalt a sérülésekbe, a bűntényt azonban egyik családtagja sem vette észre. Miután meggyőződött arról, hogy a bátyja meghalt, átöltözött és megmosakodott.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A rendőrök bizonyítékokat hoznak ki a kulcsi házból

A nagyszüleire másnap, csütörtökön támadt rá. A 87 éves nagyapát este behívta a könyvtárszobába, majd először puszta kézzel, később egy rugós késsel támadta meg. Miután meghalt, a 83 éves nagymamát szúrta meg többször egy disznóölő késsel a hálószobájában. A bűncselekmény során ő is életét vesztette.

A többi családtaggal pénteken áramütéssel szeretett volna végezni. Be is vezette az emeletre vezető ajtó kilincsébe az áramot, ami miatt a házban áramszünet ugyan keletkezett, de áramütés senkit nem ért. Ezt követően ment fel 36 éves nővére szobájába, akire szintén késsel támadt. A gyilkosságot azonban nem tudta befejezni, mert a nő kiabálására a szülők a segítségére siettek. Ezt követően alakult ki dulakodás a 60 éves apa és fia között. Ekkor került elő egy bozótvágó kés, amellyel először az apa próbált védekezni, de végül a fia azzal és egy másik késsel őt is megölte. Ezt követően támadt rá ugyanezen eszközökkel a 63 éves édesanyjára is, aki a támadás során életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A nővérének mindeközben sikerült barátját, egy 56 éves rácalmási férfit értesíteni a történtekről, és segítséget kérni tőle. A férfi először a rendőrségre ment, majd egy bottal a kezében visszasietett a kulcsi házhoz. Az elkövető őt is megtámadta a bozótvágóval, és bár megsérült, sikerült elmenekülnie, majd a szomszédoktól kért segítséget.

A rendőrök több órán át helyszíneltek a kulcsi házban. Két bozótvágót, két kést és egy bicskát foglaltak le.

A rendőrség közleménye szerint az elsődleges pszichiátriai vizsgálat alapján nincs szükség a gyanúsított azonnali kényszergyógykezelésére vagy elmeorvosi megfigyelésére, de később megvizsgálja egy elmeorvos.

Itt elolvashatja helyszíni riportunkat, ebből a cikkből pedig részletesen tájékozódhat a pénteki eseményekről.