Javult a kulcsi sérültek állapota

Vágólapra másolva!
Túl van az életveszélyen a kulcsi családi tragédia gyanúsítottjának nővére, akinek a fején, a karján és a lábán is vannak sérülései. Javult az állapota a kisebb vágott sérülésekkel kórházba került másik sebesültnek is.
Vágólapra másolva!

A műtétek után jobb állapotban van a Fejér megyei Kulcson péntek délelőtt történt családi tragédia három sérültje közül kettő, azok, akiket Székesfehérvárra és Dunaújvárosba szállítottak.

Répásy György, a Fejér Megyei Szent György Kórház ügyeletvezetője elmondta, az 57 éves férfi a kézsebészeti részlegen fekszik, állapota jó. Több órás műtétet hajtottak végre rajta pénteken, további műtétekre nem lesz szükség. Csak vágott sérülései voltak, az ujjpercein lévő nyílt törések is vágásból eredtek.

Gyöngyösi Pál, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház ügyeletvezetője elmondta, a tettes nővére túl van az életveszélyen a két és félórás műtétet követően. Számos súlyos, mély - inakat és izmokat érintő - vágott és szúrt sebbel került a traumatológiára, a lábán, hónaljban, fején voltak sérülések. Védekezésre utaló vágott sebei voltak a karján, amelyek nyílt töréseket is eredményeztek. További, helyreállító műtétekre is szüksége lesz az inak esetében.

Stabilizálódott az állapota annak az életveszélyesen megsebesült nőnek is, akit családi tragédia helyszínéről a budapesti Honvédkórházba szállítottak. Több műtétet hajtottak végre rajta, az állapota, de továbbra is az intenzív osztályon ápolják - mondta a Honvédelmi Minisztérium sajtófőnöke.A 63 éves nő az elkövető és az egyik áldozat édesanyja, illetve több sértett közeli rokona.

A pénteki brutális családi bűncselekmény gyanúsítottját a Terrorelhárítási Központ munkatársai még aznap, néhány órán belül elfogták. A 24 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy egy bozótvágó késsel megölte négy családtagját - az édesapját, a nagyszüleit és a testvérbátyját -, míg az édesanyját, a lánytestvérét és egy közeli rokonát súlyosan megsebesítette a Fejér megyei Kulcson. A tettes elfogásakor nem tanúsított ellenállást.

A rendőrség közlése szerint a férfi egy kardszerű bozótvágó késsel, feltehetően családi veszekedést követően támadt rá hozzátartozóira a Hegyalja úti családi házban. Brutális tette után, menekülés közben az épület előtt megtámadta egy másik rokonát is, a súlyosan megsebesített ember értesítette a hatóságokat.

A kulcsi gyilkosság gyanúsítottjának a szobájában nagy mennyiségű nyugtatót, altatót és hallucinogén hatású gyógyszert, illetve ismeretlen összetételű tablettákat találtak a Blikk információi szerint.

Itt elolvashatja helyszíni riportunkat, ebből a cikkből pedig részletesen tájékozódhat a pénteki eseményekről.