Kínai segítséggel gyűrné le az euróválságot Orbán

Vágólapra másolva!
A második világháború utáni újjáépítéshez hasonlítható Európa mostani átépítése, amihez új szövetségesekre van szükség, köztük Kínára - mondta Orbán Viktor egy lengyelországi találkozón.
Vágólapra másolva!

Európát adóssághalmok alól kell kiásni, és ebben olyan szövetségesekre van szüksége, mint Kína - mondta Orbán Viktor csütörtökön Varsóban. Orbán Viktor és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, a magyar-kínai kapcsolatokért felelős kormánybiztos a kínai és a közép- és kelet-európai kormányfők kerekasztal-beszélgetésén vett részt a lengyel fővárosban.

A magyar kormányfő úgy vélte: Európa átépítésének sebessége és mértéke csak a második világháború utáni újjáépítéshez hasonlítható. "Az új alapokra helyezett világban új szövetségek születnek" - hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve, hogy az áttörést csak józansággal és szorgalommal lehet elérni, amelyek mind Kína, mind Közép-Európa számára fontos értékek. A gazdasági témájú csúcstalálkozót Ven Csia-pao kínai miniszterelnök európai körútjának keretében szervezték meg.