Vágólapra másolva!
A vagyonvédelmi cég 2009-ben indított kártérítési pert, mert a lehallgatási botrányban árnyék-titkosszolgálatként írták le az UD Zrt.-t.
Vágólapra másolva!

Összesen mintegy 200-250 millió forintot fizet 2014 elejéig havi bontásban az állam az UD Zrt.-nek - írja a szerdai Magyar Nemzet. A vagyonvédelmi cég 2009-ben indított kártérítési pert, mert szerintük Laborc Sándor, a volt Nemzetbiztonsági Hivatal vezetője, illetve más kormányzati szereplők mellett a titkosszolgálatokat felügyelő Szilvásy György nyilatkozatai miatt gyakorlatilag csődbe jutott a korábban éves szinten több mint kétmilliárd forintos árbevételt elérő vállalkozás.

A kártérítési perben az UD hivatkozott arra az igazságügyi könyvszakértői véleményre, amely szerint a cég piaci értéke 1,7 milliárd forint volt - írja a Magyar Nemzet.

A Fővárosi Törvényszék a múlt héten tájékoztatott a peren kívüli megállapodásról, amelyet a lap információi szerint több mint egyéves előtárgyalások előztek meg.

Az UD Zrt.-vel, illetve a megfigyelési üggyel összefüggésben indult büntetőperben a Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdán hirdetett elsőfokú ítéletet, amelyben nem jogerősen felmentette Dávid Ibolyát, Szilvásy Györgyöt és két társukat a személyes adattal való visszaélés, illetve a kényszerítés vádja alól.