Már többször kapott parkolási bírságot a luxusautós Fürst

Vágólapra másolva!
Csak a Belvárosban hatszor büntették már meg tilosban parkolásért Fürst György korábbi terézvárosi alpolgármestert, akinek legutóbb Rolls-Royce-ára tettek kerékbilincset - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint Fürst gyanúsítottja egy pár hete kirobbant ingatlanügynek.
Vágólapra másolva!

Már hatszor büntették meg tilosban parkolásért Fürst György korábbi terézvárosi alpolgármestert a Belvárosban - írja a Magyar Nemzet meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. Ezen a héten jelent meg egy fotó az Indexen, amelyen Fürst Rolls-Royce Phantom típusú, BEAST-1 rendszámot viselő autója látható kerékbilinccsel.

A korábbi szocialista alpolgármester - aki a Centrum Kft. nevű parkolási cég vezetője is volt - már befizette a 14 400 forintos helyszíni bírságot, ugyanakkor a közterület-felügyelet szabálysértési feljelentést tett ellene, amelyben akár ötvenezer forintos bírságot is kaphat - mondta a Magyar Nemzetnek az V. kerületi önkormányzat sajtóreferense, Puka Zsófia.

A Magyar Nemzet szerint Fürst Györgyöt a napokban hűtlen kezelés miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a legújabb terézvárosi ingatlanpanama ügyében. A lap információi szerint három hete újabb terézvárosi ingatlanbotrány pattant ki, és újból meggyanúsították Verók István volt szocialista polgármestert és húsz társát, köztük Fürstöt és a teljes korábbi MSZP-SZDSZ-frakciót, illetve három volt jegyzőt. A nyomozók gyanúja szerint áron alul, versenyeztetés és részben értékbecslés nélkül adtak el három Andrássy úti ingatlant, valamint több önkormányzati tulajdonú tetőtéri lakást.