Válságos az Érden elütött ikercsecsemő állapota

Vágólapra másolva!
Életveszélyben van az az ikercsecsemő, akit hétfőn gázolt el egy autós Érden. A balesetben a kislány testvére életét vesztette.
Vágólapra másolva!

Válságos az állapota annak a három hónapos csecsemőnek, akit ikertestvérével együtt ütött el egy autós még hétfő este Érden. Testvére a kórházba szállítása után meghalt.

Balázs Magdolna, a budapesti Szent János Kórház kommunikációs vezetője kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a sérült csecsemőt hétfőn este szállították a kórház intenzív osztályára; a baleset helyszínén a csecsemő légzése és keringése leállt, újra kellett éleszteni. A gyermeket súlyos koponyasérüléssel ápolják, állapota életveszélyes, válságos - tette hozzá.

Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-nek hétfő éjjel azt mondta: a rohamkocsival érkező mentők a riasztás után öt percen belül érkeztek a helyszínre, és mindkét három hónapos kislánynál a klinikai halál beálltát állapították meg. Azt a kislányt, akit a János-kórházba vittek, még a helyszínen sikerült újraéleszteni, a testvére a helyszínen életét vesztette.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek kedden azt mondta, az autó vezetőjét a nap folyamán gyanúsítottként hallgatják ki halálos közúti baleset okozásáért. A szóvivő közlése szerint a személyautó eddig tisztázatlan körülmények között sodorta el az érdi Szövő utcában az út szélén a szülők által tolt babakocsit, amelyben a két kislány volt. Az autót egy 63 éves nő vezette.