A rendőrség csónakját kötötte el egy tökrészeg fiatal

Vágólapra másolva!
Rendőrségi motorcsónakot lopott el egy részeg fiatalember Budapesten vasárnap, a férfi annyira ittas volt, hogy elfogása után detoxikálóba kellett vinni. Az éjszaka zuhogó esőben tudott észrevélenül bemászni a csónakba. Miután kihalászták a járművet a rendőrök, akkor vették észre, hogy valaki fekszik rajta mentőmellényben.
Vágólapra másolva!

A 21 éves fiatalember a XI. kerületi Kopaszi-gáton található vízirendészeti állomásról kötötte el a szolgálati kishajót. A motorcsónakkal több kilométert ment, mire el tudták fogni. A fiatalembert egyelőre nem lehetett kihallgatni. Annyira részeg volt ugyanis, hogy a helyszínről a detoxikálóba kellett szállítani.

Csobay Balázs, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság helyettes vezetője szerint a 21 éves budapesti fiatalember "erős alkoholos befolyásoltság alatt" a XI. kerületi Kopaszi-gáton található vízi rendészeti állomásról kötötte el a szolgálati kishajót.

Az alezredes elmondta, hogy szolgálati hajóikat a kikötési helyen vasráccsal és videokamera-rendszerrel is védik. A fiatalember valószínűleg a területre éppen lecsapó vihart, a zuhogó esőt használta ki arra, hogy a hajóhoz beússzon, és arra észrevétlenül bemásszon. Az ügyeletes már csak azt látta, hogy az egyik hajójuk sodródni kezd a vízen. Először azt hitték, műszaki hiba történt, elszakadt a kötél a viharos időben. Csak az elszabadult vízi jármű megállítása és kikötése után, a parton vették észre, hogy valaki a hajó kormányánál fekszik félmeztelenül, mentőmellényben.

A zavartan viselkedő fiatalember nem tudott magyarázatot adni arra, mit keres a hajón; bódult állapota miatt később az Erzsébet kórház toxikológiai osztályára szállították.

A szemle során kiderült, hogy a fiatalember megpiszkálta a gyújtáskapcsolót, tehát el akarta indítani a hajót, ám ez végül nem sikerült. Meg is rongálta a hajót, letörte például a lobogórudat, a lezárt kabinajtót pedig betörte.