Egészségügyi szűréssel zárkóztatják fel a romákat

Vágólapra másolva!
A kormány és az Országos Roma Önkormányzat között létrejött keretmegállapodásban 150 ezer roma egészségügyi szűrését tűzték ki célul - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága.
Vágólapra másolva!

Az államtitkárság szerdán workshopot tartott, amelyen az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ), az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az Országos Egészségfejlesztési Intézet, valamint a Türr István Képző és Kutató Intézet képviselője is részt vett.

A rendezvényen Páva Hanna, egészségügyi koordinációért és EU-ügyekért felelős helyettes államtitkár azt mondta: a hátrányos helyzetűek egészségi állapotának javítása érdekében jövőre célzott programokat indítanak.

Langerné Victor Katalin, a társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár kifejtette, hogy a felzárkózás terén komplex szemléletre van szükség, a felzárkózás minden területe összefügg az egészségmegőrzés fontosságával, és a sikeres felzárkózáshoz a hátrányos helyzetűek egészségi állapotát is javítani kell. Ehhez a betegségek felismerése, gyógyítása mellett a megelőzés és a szemléletformálás is elengedhetetlen - olvasható a közleményben.