Új vallomást tesz a BKV vezérigazgatója a Hagyó-ügyben

Vágólapra másolva!
Nem tartja fent a nyomozati szakaszban tett vallomásait Antal Attila a Hagyó-ügyben. A BKV volt vezérigazgatója szerint nem igazak a vádhatóság azon állításai, hogy nem teljesültek a milliárdos marketingszerződések.
Vágólapra másolva!

A BKV volt vezérigazgatója egyetlen szerződés megkötésében ismerte el a felelősségét, a többi ellene szóló vádat visszautasította a Hagyó Miklós és 14 társa ellen indított büntetőügy keddi tárgyalásán a Kecskeméti Törvényszéken.

Antal Attila azt mondta, hogy az Optimismo Kft.-vel a nyomtatók állapotának felmérésére kötött szerződés esetében érzi bűnösnek magát, a nyomozati szakban tett vallomásainak egy részét pedig nem tartja fenn. Kérte: a bíróság előtti vallomását vegyék figyelembe.

Antal Attila harmadrendű vádlott részletes vallomását felolvasva hangsúlyozta: vezérigazgatóként stratégiai célokkal foglalkozott, a vádiratban szereplő szerződések részleteit nem ismerte, csak a nyomozati szakban ismerte meg azokat.

Ennek ellenére a milliárdos nagyságrendű marketing- és kommunikációs szerződéseket hasznosnak ítélte, állítása szerint nem felelnek meg a valóságnak a vádhatóság azon állításai, amelyek szerint azok nem teljesültek.

Antal Attilát folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolják mint társtettest.