Kilépett a Jobbikból Lenhardt Balázs

Vágólapra másolva!
Vona Gábor közleményében kibékíthetetlen stratégiai nézetkülönbséggel indokolta Lenhardt kilépését. Lenhardt annyit mondott: a viszony megromlásában közrejátszott, hogy a múlt héten befolyással üzérkedés és hivatali visszaélés gyanúja miatt feljelentést tett Szegedi Csanád ellen.
Vágólapra másolva!

Kilépett a Jobbik parlamenti frakciójából és a jövőben független képviselőként folytatja munkáját Lenhardt Balázs - írja a Jobbik szerdai közleménye. A távozás indoka a képviselő és a pártvezetés közötti bizalmi viszony megromlása, valamint a Jobbik közép- és hosszú távú jövőjével kapcsolatos kibékíthetetlen stratégiai nézetkülönbség. Az Országgyűlés így megüresedett jegyzői tisztségének betöltéséről a frakcióvezetés a hét második felében dönt.

Lenhardt Balázs az üggyel összefüggésben annyit mondott, hogy a Jobbik szerdai frakcióülése után egyértelművé vált számára: "a jelenlegi keretek között a mostani frakcióval a nemzeti radikalizmus ügyét képtelenség előmozdítani". Hozzátette: "a bizalom megingásában közrejátszott az alapvető nézetkülönbség mellett az is", hogy a múlt héten befolyással üzérkedés és hivatali visszaélés gyanúja miatt feljelentést tett Szegedi Csanád, a pártból korábban kizárt politikus ellen.

A politikus szerda esti közleményében azt írta: Szegedi feljelentését a Jobbik önkényes eljárásként értékelte, és visszahívta Lenhardtot jegyzői tisztségéből. "Ennek folyamányaként úgy érzem, hogy nem tudok abban a frakcióban maradni, amely hosszasan halogatta a feljelentés megtételét, majd az azt megtevőt bünteti meg". Lenhardt szerint fontos hangsúlyozni, hogy a pártvezetés nem tekinti esküszegőnek, mert a Szent Koronára tett fogadalmát maradéktalanul betartotta, így képviselői mandátumomát megtarthatja.

Szegedi Csanádról korábban kikerült egy hangfelvétel, amelyen a zsidó származásáról beszélt. A Kettős Mérce nevű blogon nyilvánosságra hozott felvételen Szegedi Csanád arról beszélt egy Ambrus Zoltán nevű férfinak, hogy uniós forrásokból előnyöket tud biztosítani neki - feltehetőleg azért, hogy a zsidó származása ne kerüljön nyilvánosságra.