Blikk: Milliós jutalmat kap több állami cégvezető

Vágólapra másolva!
Hét állami tulajdonú cég vezetőjének több mint 90 milliós jutalmat osztanak szét - írja keddi számában a Blikk.
Vágólapra másolva!

Az állami vállalatok igazgatói a munkaszerződésük szerint egész éves fizetésük 40-80 százalékával megegyező prémiumot kapnak - írja a Blikk a cégek internetes oldalán közzétett fizetési adatokra hivatkozva.

A lap szerint a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgatója, Baranyay László a havi 2 millió forintos fizetése mellett 23 milliót kap. Úgy tudják, hogy 19,2 millió forintot vehet fel Szarvas Ferenc, a MÁV és Geszti László, a Magyar Posta vezérigazgatója jutalomként, míg a Fővárosi Vízművek vezérigazgatója, Keszler Ferenc 15,8 millió forintot.

A Blikk írása szerint a Budapesti Közlekedési Központ vezetője, Vitézy Dávid 7,6 millió forintot kaphat. A budapesti strandokat és gyógyfürdőket üzemeltető BGYH vezérigazgatójának 6,4 millió forint prémium jár a lap szerint. Szőke László, a fürdővállalat vezére a lappal azt közölte, hogy cégének eredménye az idén 700 millió forinttal javult, és épp ebből fizették ki az előző évi prémiumokat, a jutalmakat pedig a főváros hagyja jóvá.

Nyiri János, a Magyar Fejlesztési Bank szóvivője Baranyay László jutalmáról a Blikknek elmondta, hogy az MFB elnök-vezérigazgatója "egy személyben látja el mindazon feladatokat, amelyeket 2002-2009 közt három fő, 2009-ben és 2010-ben pedig két fő látott el. Az elnök-vezérigazgatói feladatok ellátásért elődei havi bérének körülbelül az 57százalékát kapja."

A lap azt írta, hogy Kalmár László, a Fővárosi Csatornázási Művek vezetője 7,4 millió forintot kaphat, azonban, mint a BVK Holdingtól megtudtuk, Kalmár László az igazgatóság elnöke az FCSM-nél, a céget Palkó György vezérigazgató irányítja. Kalmár László pedig nem kapott jutalmat.

Cikkünk megjelenése után az MFB azt jelezte, hogy az intézményére vonatkozó adat pontatlan, Baranyay László nem kapott jutalmat, a jutalmakról készült összeállításunkat a pontos adatokkal itt olvashatja.