Többen egymásba csúsztak a havas utakon

baleset, felborult egy kamion az M1-es autópályán
Vágólapra másolva!
Több baleset is történt kedd reggel a csúszós, havas utakon: az M1-es Győr felé vezető oldalán Tatabányánál egy hajnali baleset miatt lezárták az utat, a műszaki döntés akár egész délelőtt tarthat. A fővárosban már dolgoznak a közterület felügyelet munkagépei, egyelőre még a budai részen is jól lehet közlekedni. Az eplényi sípályán 15 centiméternyi friss hó esett.
Vágólapra másolva!

Több baleset is történt kedd reggel az utakon. Az Útinform információi szerint az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 64. km-nél felborult egy kamion, ezért torlódásra kell számítani az autópályán és az 1-es főúton. Szintén nagy a torlódás az M5-ös autópályán Budapest felé a 23. km közelében, mert több baleset is történt. Az M0-s autóút keleti szektorában a 60. km-nél, a Megyeri híd felé vezető oldalon több jármű ütközött össze, sávlezárásra és torlódásra kell számítani. Az M1-es Győr felé vezető oldalán Tatabányánál egy hajnali baleset miatt lezárták az utat, a műszaki döntés akár egész délelőtt tarthat - közölte a rendőrség.

A fővárosban reggel óta esik a hó, a Fővárosi Közterület Felügyelet munkagépei folyamatosan, szükség szerint szórják a főútvonalakat. A BKV járatai Észak- és Dél-Pesten már késnek. Budán a havazás még nem okoz nagyobb gondot a közlekedésben. A Fővinform közlése szerint forgalomlassulásra kell számítani.

Az Útinform tájékoztatása szerint az utak burkolata vizes, nedves. Sárvár, Ajka és Pécs térségében havas vagy letaposott havas útszakaszokra lehet számítani. Mosonmagyaróvár közelében lecsökkent a belátható útszakasz hossza.

A sielok.hu honlap szerint az eplényi sípályán 15 centiméter friss hó esett, így már félméteres a hóréteg a pályán. Mátraszentistvánon 50-70 centiméter közötti a hóréteg, 10 centiméter friss hó esett. A sátoraljaújhelyi pályán 8 centiméter friss hó esett, vasárnap pedig elkezdték a hóágyúk használatát. Dobogókőn nyolc-tíz centiméterre nőtt a hóvastagság, a sípályákat azonban csak a hét második felében tudják üzembe helyezni - közölte a helyi sícentrum vezetője.

Az időjárás-előrejelzés szerint kedden északnyugat felől fokozatosan beborul az ég, de eleinte keleten, északkeleten még lehet némi napsütés. Egyre többfelé várható gyenge, esetleg mérsékelt havazás. A friss hó összmennyisége általában a hólepel és 3 centiméter között lesz, elsősorban a Dunántúlon.

A Dunántúli-középhegység egyes részein 5 centimétert meghaladó friss hó is lehullhat, és a megerősödő, 55-65 km/órás északnyugati szél gyenge hófúvást is okozhat. Síkvidéken napközben már általában olvadni is fog a hó, viszont a Tiszántúl északi felén, illetve a nyugati, délnyugati határszél közelében nem várható számottevő csapadék.

Forrás: MTI/Krizsán Csaba
Az M1-es Győr felé vezető oldalán egész délelőtt tarthat a műszaki mentés. További képekért kattintson a fotóra!