Most kiderül, figyelte-e Orbánt a titkosszolgálat

Vágólapra másolva!
Zárt ajtók mögött kezdi meg hétfőn a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori vezetője, Laborc Sándor perének tárgyalását a Fővárosi Törvényszék. Laborc a vád szerint adatokat gyűjtött Orbán Viktorról és Kövér Lászlóról.
Vágólapra másolva!

Hétfőn kezdi meg a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa a hivatali visszaéléssel vádolt Laborc Sándor, a korábbi Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatójának perét - közölte a törvényszék sajtóosztálya az [origo]-val, de ennél több információt nem adtak az ügyről. A polgári elhárítás egykori vezetője az ügyészség szerint jogtalanul gyűjtött és tárolt adatokat Orbán Viktorról és Kövér Lászlóról.

Laborc és egykori munkatársa ellen a korábbi Budapesti Katonai Ügyészség 2010. februárban rendelt el nyomozást. A katonai ügyészség háromrendbeli hivatali visszaélés és más bűncselekmények miatt az idén január 13-án nyújtotta be a vádiratot.

Az ügyben az első feljelentést 2010 februárjában - még a Bajnai-kormány idején - Balajti László tette, aki 2009 nyarán vette át a polgári elhárítás vezetését Laborc Sándortól. A Nemzetbiztonsági Hivatal számítógépeinek merevlemezein több telefonbeszélgetés, híváslista, valamint a cellainformációkra irányuló elemzés is volt. Laborc laptopján mappába rendezve sorakoztak az adatsorok, volt közöttük "Ovi" és "Bajusz" nevű is, ezek nagy valószínűséggel Orbán Viktorról és Kövér Lászlóról tartalmaztak információkat - írta az ügyről a múlt héten a Magyar Nemzet.