Belebukott a szakdolgozatbotrányba a szegedi dékán

Vágólapra másolva!
Távozott a plágiumbotrány után a szegedi hittudományi főiskola dékánja. Korábban egy blog a tanulmányi osztály vezetőjének feltört postafiókjából idézett több levelet, amelyek szerint Györgyiné Koncz Judit több visszaélésről is tudott.
Vágólapra másolva!

Távozott posztjáról a szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskola dékánja, Györgyiné Koncz Judit, aki érintettje volt a Galferences blog által kirobbantott botránynak. Skamla Gábriel, aki a blog szerzői szerint 130 ezer forintért vásárolta a szakdolgozatát, továbbra is az intézmény tanulmányiosztály-vezetőjeként dolgozik, nem függesztették fel állásából a belső vizsgálat lezárultáig - közölte a Délmagyar.hu hírportál.

A blog még április közepén tett közzé több levelet, amelyek állításuk szerint Skamla Gábriel elektronikus postafiókjából származtak, köztük azt, amelyben a katolikus főiskola tanulmányi osztályának vezetője árajánlatot kér a szakdolgozat elkészítésére.

Más nyilvánosságra hozott levelek szerint pedig Farkas Petra hallgató - HÖK-elnök, egyben a rektor titkárnője - a témavezetője, Györgyiné Koncz Judit dékán kérésére maga írta meg a bírálatot saját szakdolgozatához, amire jeles osztályzatot javasolt magának.

Az ügy kirobbanása után Kozma Gábor rektor belső vizsgálatot rendelt el a blogon megjelent levelekkel kapcsolatban. Kozma rendőrségi feljelentést is tett ismeretlen tettes ellen, kérve, hogy a rendőrség a vizsgálat során esetlegesen felmerülő egyéb bűncselekmények miatt is rendelje el a nyomozást.

Ezt követően - írja a Délmagyar, újabb információk jelentek meg a Galferences blogon, azt taglalják, hogy Skamla Gábriel és Farkas Petra mennyi pénzt visz haza. A blog szerint a tanulmányiosztály-vezető a fizetése mellett szociális támogatásban, tanulmányi és intézményi ösztöndíjban is részesül, és megkapta a rektor régi autóját is. A blog szerint Farkas Petra HÖK-elnök a titkárnői fizetése mellett szociális támogatásban és tanulmányi ösztöndíjban is részesül, és pénzt kap egy uniós projekt szervezőjeként is.

Az önéletrajza szerint végzettségét tekintve ének-népművelés szakos Györgyiné Koncz Judit 2011-ig a Károlin tanított, ahol a rektorhelyettességig vitte. Szegeden oktatási igazgató, a Humántudományi Kar dékánja volt. A rektor szerint Györgyiné tudományos munkája miatt távozott a dékáni posztról.